gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2018. január 16, kedd, Gusztáv napja van. Holnap Antal és Antónia napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  54. A csendes feleség

  Szerkesztő: Bor Ferenc
  Bor Ferenc
  Bor Ferenc még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  dec. 12 Témakör: Házasság

  HÁZASSÁG 54.

  A csendes feleség


  Jobb a száraz falat, amellyel van csendesség; mint a levágott bar­mokkal teljes ház, melyben háborúság van. – Példabeszé­dek 17,1

  A következő Igék a feleségekhez szólnak, egyértelműen rá­mutatnak a teendőikre. Ha a leírtak szerint viszonyulnak a fér­jükhöz, azzal Isten tetszésére vannak.

  Az 1Péter 3,1–6 szakasz a következőt írja: „Hasonlóképpen az asszonyok rendeljék magukat alá az ő férjüknek, hogyha néme­lyek nem engedelmeskednének is az Igének, feleségük magaviselete szavak nélkül is megnyerje őket, ha látják a ti félelemben való feddhetetlen életeteket. Akiknek ékessége ne legyen külső, hajuknak fonogatásából és aranynak felra­kásából vagy öltözékek felvevéséből való; hanem a szívnek elrejtett embere, a szelíd és csendes szellem romolhatatlan­ságával, ami igen becses az Isten előtt. Mert így ékesítették magukat hajdan ama szent asszonyok is, akik Istenben re­ménykedtek, és alárendelték magukat az ő férjüknek. Mi­ként Sára engedelmeskedett Ábrahámnak, urának nevez­vén őt, akinek gyermekei lettetek, ha jót cselekszetek, és semmi félelemtől nem rettegtek.”

  A Bővített Biblia fordításában: „Asszonyok, úgy cselekedje­tek, hogyha férjetek nem is engedelmeskedne Isten Igéjének, ne a szavaitok nyerjék meg őket, hanem az az isteni élet, ame­lyet éltek.”

  Az Új élő fordításban: „Ha a férjed visszautasítja az Ö­röm­hírt, a te isteni életed szól majd hozzá. Szavak nélkül is meg­nyeri őt a te tisztelettel teljes, tiszta életed.”

  Az Új amerikai verzió szerint: „Egy szó nélkül is meg­nyerje a férjeket az Úrnak a feleségük magaviselete.”

  A Teljes Héber fordítás: „Anélkül, hogy neked bármit is kellene mondanod a férjednek, ahogy látja tisztelettel teljes magaviseletedet…”

  Itt szeretnék egy közbevetést tenni. A Biblia valóban ír ar­ról, hogy a feleségek engedelmeskedjenek, vessék alá magukat fér­jüknek. De ennek az alávetettségnek mindenkor az Írás vona­lában kell lennie. Félreértésre adhat okot, ha elkerüli a fi­gyelmünket, mely területre vonatkozik az idézett igerész. E könyv a házassági kapcsolatokat veszi szemügyre, ezért ez nem vonat­koztatható a szolgálati elhívással rendelkezőkre. A férj nem kor­látozhatja a feleségét az Úrnak való engedel­mességben. Léteznek olyan sikeres női lelkipásztorok, akiknek a férjük segíti a szol­gálatukat; olyat is, akié közömbös ez iránt; de megesik az is, hogy ellene fordul és akadályozza. Ha egy as­szonyt elhív az Úr szolgá­latra, akkor jobban teszi, ha megtesz mindent annak betöltésére.

  Kategóriák: feleség, csendes, szelíd
  Olvasottság: 2539
  Értékeld a bejegyzést
  4 szavazat

  Hozzászólás

  Utolsó hozzászólások

  Házastárs kereső
  hézzafüzöm azt is hogy 28 éves vagyok és 8éve születtem ujá és járok a Krisztus...
  Házastárs kereső
  én is keresem az úrban való társat és hiszem hogy itt megtalálom az igazi úrban val...
  Házastárs kereső
  Szeretném megtalálni Isten által hozzám rendelt társat. Nagyon vágyok màr egy olyan...
  Házastárs kereső
  Sziasztok! Régóta a szívemen van, hogy legyen egy Társkeresős találkozás az Egyhá...

  Facebook