gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2018. január 16, kedd, Gusztáv napja van. Holnap Antal és Antónia napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  55. Szavak és cselekedetek

  Szerkesztő: Bor Ferenc
  Bor Ferenc
  Bor Ferenc még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  dec. 21 Témakör: Házasság

  HÁZASSÁG 55.
   
  Szavak és cselekedetek


  Lépesméz a gyönyörűséges beszédek; édesek a léleknek, és meg­gyógyítói a testnek. – Példabeszédek 16,24

  Most alkalmazzuk a gyakorlatban az előző két szakasz tanítását. Mi a férj dolga? Szólni. És mi a feleség dolga? Csendben maradni. Istennek van humorérzéke! Úgy néz ki, mintha miután idehelyezett minket a Földre, jól megkavar­ta volna ezt a dolgot. A hústestünk ugyanis pontosan az ellen­kezőjét akarja tenni.

  Férjek, hányszor mondtátok a feleségeteknek ezen a héten, hogy milyen gyönyörű? És feleségek, hányszor közöltétek a fér­jetekkel az elmúlt napokban, hogy amit fölvett, abban lehetet­lenül néz ki?

  Tudnunk kell, hogyan cseréljük gyorsan vissza a szerepe­ket. Ugyanis pontosan az ellenkezője történik annak, aminek kellene. Hogy miért lett így, nem tudom, de rá kell jönnünk, hogyan tudjuk helyrehozni. Az Ige szerint a férjeknek kell a fe­leségükből kiváltani, előszólítani azt, amivé szeretnék, hogy váljon. A szavaikkal kell ezt elérniük, ezt mondja a Biblia. Ugyanúgy, ahogy a Krisztus tette a Gyülekezettel. Nem azt mond­ja az Ige, hogy tanítaniuk kellene az asszonyaikat, ha­nem, hogy csodálatosan, gyönyörűségesen bátorítva előszólí­tani­uk a feleségük szeretetét.

  (Férfiak, nagyon fogjátok szeretni azt, ami most követke­zik!) Asszonyok, nektek pedig a cselekedeteitekkel, a magavise­letetekkel kell ezt elérni a férjeiteknél. Nem kell en­nek nehéznek lennie. Attitűdről (hozzáállásról) beszélek.

  Férjek, mit gondoltok, a nők miért szeretik a szerelmes dalo­kat? A kedves szavak miatt! Mi az első, amit egy férfi tesz a kö­zeledésekor? Bókol a nőnek: milyen jól néz ki, milyen ügyes ebben, meg abban.

  És mi a válasza erre a nőnek? Mi az első dolog, amit tesz? Másnapra sokkal nagyobb gondot fordít a megjelenésére. A szavak és a cselekedetek fontosak a mindennapokban, az éle­tünkben. De ennek a megfelelő irányban kellene történnie, Isten rendeléseinek a szellemében.

  Kategóriák: lépesméz, szerepek, hozzáállás
  Olvasottság: 2132
  Értékeld a bejegyzést
  3 szavazat

  Hozzászólás

  Utolsó hozzászólások

  Házastárs kereső
  hézzafüzöm azt is hogy 28 éves vagyok és 8éve születtem ujá és járok a Krisztus...
  Házastárs kereső
  én is keresem az úrban való társat és hiszem hogy itt megtalálom az igazi úrban val...
  Házastárs kereső
  Szeretném megtalálni Isten által hozzám rendelt társat. Nagyon vágyok màr egy olyan...
  Házastárs kereső
  Sziasztok! Régóta a szívemen van, hogy legyen egy Társkeresős találkozás az Egyhá...

  Facebook