gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2018. január 16, kedd, Gusztáv napja van. Holnap Antal és Antónia napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  56. A férjek figyelmébe

  Szerkesztő: Bor Ferenc
  Bor Ferenc
  Bor Ferenc még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  dec. 28 Témakör: Házasság

  HÁZASSÁG 56.

  A férjek figyelmébe


  Az ő szájának gyümölcséből elégedik meg a férfi jóval… – Pél­dabeszédek 12,14

  A férjek figyelmét szeretném felhívni a következőkre. Miért is helyezte a Bibliába Isten az Énekek énekét? Nem csu­pán azért, hogy kitöltsön egy helyet. Isten mindent vala­milyen céllal tesz. Ami itt található, az része az elhí­vá­sunk­nak, a kül­detésünknek.

  A Message Bibel-ban ez olyan fennkölten hang­zik, amit otthon gyakoroljatok. Ha elő akarsz hozni a fele­ségedből bi­zonyos erényeket, kincseket, akkor az alábbiak sze­rint szólj. Nézz a feleségedre, miközben mosolyogsz rá, és így idézd:

  Olyan gyönyörű vagy kedvesem, olyan gyönyörű vagy, a te galambszemeid a fátyolod mögött; és a hajad úgy omlik alá, ahogy a kecskenyáj jön le a hegyoldalról, a távolban, a nap­fény­ben. A te mosolyod ígéretes, teljes, kifejező, és erős, és tiszta. Az ajkaid olyanok, mint a karmazsin. Szájad elegáns és hívogató. Arcod, fénylő és lágy. A nyakad vonalai elbű­völnek. Minden hozzád, feléd fordul tisztelettel, és csodálat­tal, ámu­lattal. A kebleid olyanok, mint egy gazella ikerpár. Édes illatod, a tested vonalai, illata és a fűszere hívogat en­gem, hív és azt mondja, hogy gyere, és én veled maradok; pirkadatig, mind­addig, amíg a nap feljön, és míg az éjszaka elmúlik. A fejed tetejétől a talpadig gyönyörű vagy, én ked­ves szerelmem. Gyö­nyörű vagy, nincs hozzád hasonló, telje­sen szeplőtelen vagy, hiba nélküli.” (Én. 4,1–7)

  A férfi ezekkel a bókokkal valamit el akar érni! Mikor írtál ilyen szép verset a feleségednek? Vagy mikor mondtál neki ilyeneket utoljára? Ez a könyv ebből a célból van a Bibliá­ban.

  És mit gondolhatott magáról az az asszony, akiről Sala­mon a következőket mondta? „Olyan fekete vagyok.” De a lányok mondták neki: „Olyan szép vagy és ked­ves.” Azt mondja válaszul: „Jeruzsálem leányai, olyan feke­te vagyok, de szép, mint Kédár sátrai és Salamon szőnyegei. Kérlek, ne nézzetek engem, mert én fekete vagyok. A nap lesü­tött engem; és nyomot hagyott rajtam. Az én mostoha testvére­im megharagudtak rám, és kitettek engem a szőlőbe, a szőlő­kertbe. A magam szőlőjét nem őriztem.” (Én. 1,5­–6 Bővített Biblia)

  Mit gondol vajon ez a lány magáról? Úgy tűnik, nem valami sokra értékeli magát. És mit gondolsz, hogyan hatott rá az, hogy kedvesen szóltak hozzá? Önbizalmat adott neki. Ő nem tartotta szépnek és kívánatosnak magát, de Salamon te­tőtől talpig tökéletesnek írta le őt. Kritizálhatta is volna, de ehelyett fentebb a legcsodálatosabbakat mondta róla. Mit tesz ez egy asszonnyal? Visszaadja az önbecsülését. Mindegyikük­ben van bizonytalanság, de a dicsérő szavak mindig megerősítenek!

  Kategóriák: bók, fennkölt, Énekek éneke
  Olvasottság: 2232
  Értékeld a bejegyzést
  6 szavazat

  Hozzászólás

  Utolsó hozzászólások

  Házastárs kereső
  hézzafüzöm azt is hogy 28 éves vagyok és 8éve születtem ujá és járok a Krisztus...
  Házastárs kereső
  én is keresem az úrban való társat és hiszem hogy itt megtalálom az igazi úrban val...
  Házastárs kereső
  Szeretném megtalálni Isten által hozzám rendelt társat. Nagyon vágyok màr egy olyan...
  Házastárs kereső
  Sziasztok! Régóta a szívemen van, hogy legyen egy Társkeresős találkozás az Egyhá...

  Facebook