gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2019. február 23, szombat, Alfréd napja van. Holnap Mátyás napja lesz.

  Témakörök
  Témakörök - Kategorizált tartalomkereső
  Keresés a címben 
  Keresés a tartalomban 
   
  Egyéb
  Cikk címe Találatok
  Biblia a mobilodra
  Majdnem minden mobil alkalmas arra, hogy megjelenítse a Bibliát! Három különböző lehetőség közül választhatsz, amelyek segítségével mobilon is olvashatod az Igét, sőt nem csak olvashatod, hanem bizonyos szinten tanulmányozni is tudod! Ezek bár nem helyettesítik a számítógépes programokat, pl. a Biblia-Felfedező programot, de kiegészítik azt. Egy számítógépen továbbra is sokkal nagyobbak a lehetőségek, mint egy kicsi, kézben is elférő készüléken, de mindegyik programnak meg van a maga helye, amikor érdemes használni. Pl. utazás alkalmával, ha nincs nálunk a Bibliánk, akkor mobilon is lehet olvasni az Igét!
  Bővebben
  14526
  Mennyország Klub Tánciskola

  2009 november hó végén megalakult a Mennyország Klub Hip-Hop Tánciskolája. Annak, aki szereti a Hip-Hop-ot és szereti az Úr Jézust, ez egy remek lehetőség a kikapcsolódásra, akár sportnak is megfelel. Nem utolsó sorban szolgálat is, mert  a már elsajátított koreográfiákkal a tereken és aluljárókban, meg ahová hívja őket az Úr, ott hirdetik Jézust a Hip-Hop tánc segítségével is. Sőt meghívásoknak is örömmel eleget tesznek. Szuper jó tánctanárral, remek hangulattal, és jó keresztény zenével vár a Mennyország Klub tánccsapata minden érdeklődőt a Mennyország Klubban minden hétfőn 18:30-tól.

  Bővebben
  10885
  Rós hasána

  A Gergely naptár szerint szeptember 9-én - a gyakorlatban már előző este - köszönt be a zsidó újév, a Rós Hasána. A zsidó naptár szerint 5771. tisri hónap elseje és másodika a zsinagógai újév, a világ és az ember teremtésének évfordulója, amikor az ember teremtett voltára és Istentől való függőségére is emlékeznek. A zsidó naptár szerint négy újév van, ezek közül a legjelentősebb a zsinagógai újesztendő. A Rós Hasána kifejezés szó szerint azt jelenti: az év feje. Ezen felül illetik még a Jóm truá (a kürtharsogás napja), a Jóm hádin (az ítélet napja), a Jóm diarichtá (hosszú nap), Jóm hárát olám (a világ születésnapja), a Jóm hákeszen (az eltakarítás napja) névvel is. A zsidó újév napja - lévén a zsidó naptár luniszoláris, azaz a Hold és Nap szerinti naptár - mindig újholdra esik.

  Bővebben
  10335
  Gondolatok
  Cikk címe Találatok
  Hűnek maradni egy hűséges Istenhez
  1966. július 15.-én, este 7 óra körül egy prédikátor megkérdezte tőlem: "Elveszed ezt az asszonyt feleségül?" Akkor, abban a pillanatban egy egy-asszonyos férfivá váltam. Elköteleztem magam a feleségemhez. Nem azt mondtam: "Megpróbálom." Ez nem lett volna helyes válasz. Azt mondtam: "Igen, megteszem." Elköteleztem magam akkor és ott amikor kimondtam azokat a szavakat, a dolog végérvényesen eldőlt. Ezért a házasságtörés nem kérdés az életemben és soha nem is volt, még csak kísértést sem jelent. Ez eldőlt 40 évvel ezelőtt, és nem nézek másik asszony után. Ehhez meg kellene törnöm a feleségemmel kötött szövetségemet. Meg kellene szegnem, amire elköteleztem magam. Ezt egyszerűen nem fogom megtenni.
  Bővebben
  13763
  A próbákban megállva

  „Mert megpróbáltál minket ó, Isten... vannak próbák, amiken keresztül kell mennünk …megtisztítottál, amint megtisztítják az ezüstöt…” (66. Zsoltár 10) Amikor jön a nyomás, akkor látjuk meg, mi is van igazából az ember szívében. Mert fel lehet tenni a mosolyt, keresztényként viselkedni, hit-emberként viselkedni, kényelmesen elüldögélni a légkondis gyülekezetben, addig minden jó, de amikor jön a nyomás, akkor látjuk meg igazán mi is van a bensőben.

  Bővebben
  9025
  Gyakran megkérdezik az emberek

  Ha van Isten, miért engedi meg azt a sok szenvedést és bajt, amely világunkat sújtja, benne a sok ártatlan embert és gyermeket?  Az alábbi interjú találó választ ad a kérdésre. Érdemes elolvasni, aztán kérdezd meg magad, hogyan tovább? Az ismert amerikai lelkész, Billy Graham lányával, Anne Grahammel készítettek interjút az egyik rádióműsorban, amelyben Jane Clayson riporternő megkérdezte őt az utóbbi idők borzalmas eseményeivel kapcsolatban:

  Bővebben
  10099
  Maradj tanítható!

  A büszkeség kezdeti formáját saját magadban felismered-e, meg tudod-e magadban határozni? Valaki mond neked valamit, ami nem tetszik. Azt mondod magadban: nekem ezt nem kell elviselnem, amit ez beszél. Alávetem magamat Istennek, de nem vetem alá magam senki embernek. Ezek híres utolsó szavak. Saul azt mondta: én megtettem, amit az Úr mondott. Sámuel erre azt felelte: nem, nem tetted meg! És Sámuel elindult, Saul pedig megragadta a ruháját és letépte róla. Ezzel neki vége. Vége a futásának, az életének. Igazából nem fedezte fel, hogy ő ezt Istennel teszi, hogy Isten magára vette ezt, mert ez a próféta Isten képviselője.

  Bővebben
  13373
  Merj nagyot álmodni, hinni és kérni

  Álmodj nagyokat, gondolj nagyokat, kérj nagyokat, vess nagyokat, igényelj nagyokat, lépj ki nagy dolgokban, mert olyan Istened van, aki a legnagyobb dolgot is, amit kérni tudnál Tőle, képes megtenni. És még e fölött is, bőségesen képes megtenni és teljesíteni minden kérésedet. Soha nem mentem úgy Isten elé, hogy valamit hitben akartam igényelni, soha nem volt még az életemben, hogy az Úrhoz mentem volna valami nagyot kérni, és az Úr erre azt válaszolta volna, húúú, mennyi? Soha nem történt ilyen.

  Bővebben
  11530
  Miért járunk gyülekezetbe?

  „El ne maradjunk az egybegyülekezésekről, amiképpen szokásuk némelyeknek”  (Zsidó 10,25.) Oly sokszor halljuk ezt: „Ó, én nagyon jól megvagyok az Úrral, kettesben. Olvasom a Bibliát, imádkozom. Különben sem érek rá gyülekezetbe járni, a családom sem nézi jó szemmel, a munkám is elfoglal, valamikor pihennem is kell.” De mondhatja-e az újszülött, hogy köszöni, nincs szüksége családra, mivel minden megtalálható a világban, amire szüksége van a felnövekedéshez? Hiszen semmi másra nem képes, egyedül arra, hogy elfogadja a teljes ellátását, amit a családba rendelt Isten a számára.

  Bővebben
  9097
  Ne okold Istent

  Amennyiben Istentől nem kapsz áldásokat, meg kell találnod a válaszokat azokra a kérdésekre, amik eddig meggátoltak ebben. Amíg ezekre a kérdésekre nem kapod meg a választ, kétségek lesznek a fejedben, és amíg kétségeid vannak, addig a hited nem tud működni. Még a betegségem ideje alatt megtapasztaltam, hogy a megválaszolatlan kérdéseket le kell rendeznem ahhoz, hogy a hitem működni tudjon. Nekem egyedül kellett megtalálnom a válaszokat.

  Bővebben
  8936
  Ő mindig vezet

  Isten nem tette nehézzé, hogy megtaláljuk az Ő akaratát az életünkre nézve. Nagyon szomorú, hogy sok keresztény ennek épp fordítottját hiszi. Hogy Isten akarata nagyon misztikus, titokzatos dolog, és ha majd elég szellemi lesz, akkor esetleg megtalálja, vagy ha 40 éven át szoros közelségben jár Istennel, akkor lehet, hogy egy részére rájön. De ez nem igaz. Ez egyáltalán nem igaz, mert Istennek nem az az érdeke, hogy elrejtse előlünk az akaratát. Nem érdeke, hogy távolivá és titokzatossá, elérhetetlenné tegye azt.

  Bővebben
  10066
  Tagok a testben

  „…Isten elhelyezte a tagokat a testben, egyenként mindegyiket, amint akarta.” (1Korinthus 12,18) Tehát nem mi döntjük el, hogy mi szeretnénk lenni. Ez már eldöntött részünkre, tőlünk függ azonban, hogy felfedezzük-e azt a helyet, amit Isten már elrendelt a számunkra. Isten határozta meg az emberek lakóhelyeit és azoknak határait és az időket is. Azt kérdezed, hogy hiszek-e az eleve elrendelésben? Teljes mértékben. De abban is hiszek, hogy van szabad akaratunk. Tehát ez a hely Istentől elrendelt és tudnunk kell azt is, hogy ahogy Ő elrendeli ezt a helyet a számunkra, ugyanúgy összekapcsol minket bizonyos emberekkel. Ez része a helyünknek. A mi helyünk mások mellett található.

  Bővebben
  8550
  Gyarapodás
  Cikk címe Találatok
  ... hogy meggazdagodjatok!

  „Mert ismeritek a mi Urunk Jézus Krisztusnak kegyelmét, hogy gazdag lévén, szegénnyé lett érettetek, hogy ti az Ő szegénysége által meggazdagodjatok.” (II. Korinthus 8,9) Ez Isten akarata, hogy ti meggazdagodjatok! Ő Nem koldusoknak teremtett minket. Nem koldusokat hagyott itt Jézus, hanem nekünk adta a nevében lévő hatalmat. Azt mondta, szólítsátok elő a nem létezőt! „Szeretettem, mindenek felett azért imádkozom, hogy gyarapodhassál és jó egészségben légy, mint ahogy a lelked is gyarapodik.” (III. János 2) Ez nem három dolog, ez kettő, a harmadik a módszer. Mindenek felett, mindenek előtt azt kívánom, hogy gyarapodhassál. Hogyan gyarapodhassál?

                     

  Bővebben
  12091
  A bőséges helyed

  Az első dolog, amiről beszélni szeretnék, az az, hogy neked megvan az elrendelt bőséges helyed! Neked van egy Istentől elrendelt helyed. A bőség helye, a gazdagság helye. Istennek már akkor volt egy terve az életedre, még mielőtt megszülettél volna. Istent soha nem érte meglepetés. Hiszitek ezt? Néha az emberek azt mondják nekem, hogy én csak ilyen véletlenszerűen jöttem a világra, az én szüleim nem igazán számoltak velem, ezért nem is tudom, hogy élnem kellene, vagy sem. Hát, nagyon szűk látókör ez. Tudod mi történt, megfogantál az édesanyád méhében és azt hiszed, hogy az történt, hogy Gábriel azt mondta az Atyának, hogy: „ó-ó, hát ezek meg honnan jöttek?” És az Atya azt mondta, hogy: „húúú, hát most mit kezdjünk velük? Ááhh, majd valami lesz velük!” Viccelsz?! Nem, nem! Nem és nem!

  Bővebben
  9392
  A bővölködés törvényei 1. rész

  A bővölködést kormányzó törvényekről 1967-ben kezdtem megérteni Isten tanítását. Éppen Texas állam egyik félreeső zugában, egy kisváros apró gyülekezetében tartottam összejövetel sorozatot. Már megtanultam az évek során, hogy a siker nem véletlen, nem a szerencsén múlik. Több könyvet is elolvastam a győztes élettel kapcsolatban, de nem találtam olyan választ, amely kielégített volna. Meg sem fordult a fejemben, hogy a Bibliát a létező legsikeresebb egyéniség írta: maga Isten!

  Bővebben
  12247
  A bővölködés törvényei 2. rész

  A világ rendszere kontra Isten rendszere

  Isten egy magas fokon szervezett rendszert tart fenn, hogy életed minden szükségét betöltse. A világnak az a rendszere, melynek a szükségleteinket kellene kielégítenie, ezzel a rendszerrel pontosan ellentétes módon működik. Isten rendszere tökéletes. A világ fogalmai, fejezzenek ki bármit -, a legjobb esetben is igen korlátozottak, és 99,9% valószínűséggel tévesek. Nekünk, akik hívők vagyunk, vigyáznunk kell arra, hogy egyéni életünkben ne szorítsuk Istent a világ által felállított korlátok közé.

  Bővebben
  9312
  A bővölködés törvényei 3. rész

  A Megerősített szövetség és a rendíthetetlen szív

  ISTEN szövetséget kötött a földön. Ez a szövetség pedig meghatároz mindent, amit tesz. A Názáreti Jézus megszületett erre a világra, meghalt a kereszten, lement a pokolba, kifizette a bűn miatti árat, és feltámadt a halálból. Mindez amiatt a szövetség miatt történt, amelyet Isten az emberrel kötött. Isten nem részrehajló. Nem választ ki egyeseket, hogy csak őket részesítse üdvösségben és gyógyulásban. Áldásai mindenki számára érvényesek, aki betölti a szövetség feltételeit (lásd lPét.2,24). Isten azért kötött szövetséget, hogy üdvösségre jussunk, meggyógyuljunk, megszabaduljunk és bővölködjünk, és a szövetségben garantált minden gondoskodását közzé tette az Igében. Az Ige az Ő szövetsége, ez köti Őt.
  Bővebben
  7780
  A bővölködés törvényei 4. rész

  Isten bölcsessége
  A szív az Isten Igéjén való elmélkedés útján válik rendíthetetlenné. Láttuk Józsué könyvében, hogy ha egy személy éjjel-nappal elmélkedik az Igén, és mindazt megcselekszi, ami megíratott abban, bővölködni fog, és bölcsen igazgatja az ügyeit. Az Igén való ilyenfajta elmélkedés során fogod felfedezni, hogy mi Isten mondanivalója az anyagiakról.

  Bővebben
  7660
  A bővölködés törvényei 5. rész

  A Mennyei bankszámlád

  "Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, hol a rozsda és a moly megemészti, és ahol a tolvajok kiássák és ellopják; Hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket mennyben, ahol sem a rozsda, sem a moly meg nem emészti, és ahol a tolvajok ki nem ássák, sem el nem lopják. Mert ahol van a ti kincsetek, ott van a ti szívetek is. A test lámpása a szem. Ha azért a te szemed tiszta, a te egész tested világos lesz. Ha pedig a te szemed gonosz, a te egész tested sötét lesz. Ha azért a benned lévő világosság sötétség: mekkora akkor a sötétség?! " (Mát.6,19-23) Csak úgy követheted Isten Igéjét, ha céltudatos vagy. El kell fogadnod, hogy Isten Igéje képviseli a legfelsőbb tekintélyt, és szó szerint kifejezi Isten szándékát.
  Bővebben
  10802
  A bővölködés törvényei 6. rész

  Bőségben járni

  Miközben vidáman és nagylelkűen adakozol, Isten minden áldást hozzád irányít. Azt akarja, hogy képes légy adni másoknak, hogy segíthess a szükségleteik kielégítésében, ezért megszaporítja a bevételi forrásaidat az adás érdekében. Isten rendszere így működik! "Azt mondom pedig: Aki szűken vet, szűken is arat; és aki bőven vet, bőven is arat. Ki-ki , amint eltökélte szívében, nem szomorúságból vagy kényszerűségből; mert a jókedvű adakozót szereti az Isten. Az Isten pedig hatalmas arra, hogy rátok árassza minden kegyelmét; hogy mindenben, mindenkor teljes elégségetek lévén, minden jótéteményre bőségben legyetek, Amint meg van írva: Szórt, adott a szegényeknek; az Ő igazsága örökké megmarad. Aki pedig magot ád a magvetőnek és kenyeret eleségül, ád, és megsokasítja a ti vetésteket, és megnöveli a ti igazságtoknak gyümölcsét, hogy mindenben meggazdagodjatok a teljes jószívűségre, amely általunk hálaadást szerez az Istennek. " (2Kor 9,6-11)

  Bővebben
  8309
  A gyarapodás üzenete 1. rész

  Dr. Leroy Thompson-nal együtt tanulmányoztam az Igét. Őt követve tettem ezt, és olvastam a könyveit, hallgattam a kazettáit. Nagyon sokat tanultam tőle, főképpen a Menny gazdasági rendszeréről. Arról a gazdasági struktúráról, amit a Menny a rendelkezésünkre bocsátott itt a földön. Az Úrnak az áldása az, ami meggazdagít és Ő ahhoz nem ad semmilyen szomorúságot. (Péld.10,22) Amikor próbálsz itt a világban meggazdagodni, akkor lehet, hogy összegyűjtesz sok mindent, de megkapod vele együtt a problémát és a szomorúságot is, mert az vele együtt jár. Ez a baj ezzel a rendszerrel.

  Bővebben
  9655
  A gyarapodás üzenete 2. rész

  „A teljes Írás Istentől ihletett és hasznos a tanításra, az építésre, a kiigazításra, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre.” (2Timótheus 3,16 -KJV ford.) Miért mondta ezt Isten? Hogy az Isten embere tökéletes legyen, vagyis felnövekedett, teljességgel felszerelve minden jó cselekedetre. Tehát, hogy bármit be tudjon végezni, amit Isten mond neki. Mindegy, hogy autó ügynök, vagy ügyvéd, vagy bármi a foglalkozása. Amire Isten téged elhívott, meg tudod tenni. Amire Isten elhív, abban megálld és növekedést ad neked. Ezekkel a dolgokkal foglalkozni kell. Hét fő tényező van, amit minden hívőnek tudnia kell az anyagi helyzetéről, és hogyan változtassák azt meg Isten útján.

  Bővebben
  9805
  A gyarapodás üzenete 3. rész
  Beszéltünk Istennek a megalapozott rendjéről, Isten feddéséről, ami lerontja a hamis tanításokat. Isten Igéje mindig a javadra van. Meg kell formálni az anyagi életünket Isten Igéjével. Krisztus Testének állapota nem pont olyan, mint amilyennek kellene lennie, és el kell végezni benne dolgokat. Jézus sok dolgot tesz. Mindig könyörületességből szól. Ez nem csak egy hangról szól, hanem, ami a szívből jön. Szeretném látni, és Isten is szeretné látni, hogy az álmaink valóra válnak. Vannak dolgok, amit tudnunk kell.
  Bővebben
  9134
  A növekedés Istene

  Mi hisszük, hogy Isten a növekedés Istene, mert a Biblia ezt mondja. Az Újszövetségben többször is elmondja, hogy Isten a növekedés Istene. Ő nem a visszafejlődés Istene, vagy nem az ugyanolyan maradóknak az Istene, hanem Ő a növekedés Istene. Persze ez magába foglalja a pénzt, az anyagi dolgokat, de magába foglalja a fontosabb dolgokat is. Ez magába foglalja Isten ismeretének a növekedését, magába foglalja az igazság kijelentését, amely téged szabaddá tesz, a kenet növekedését, a bölcsesség növekedését, a megértés növekedését, ugye? Minden jó dolognak a növekedését, vagyis Istennek a növekedését. Ezért ne ragadj le egy területen, ne hidd azt, hogy mi csak az anyagi növekedésről beszélünk, erről is beszélünk, de nemcsak erről. Legyünk nyitottak a szellemünkben. Mi Isten akaratát kívánjuk az életünk minden területén és tudjuk, hogy ez a növekedés.

  Bővebben
  8066
  Hitben kilépni

  Huszonvalahány éven keresztül segítettünk Kenneth Haginnek a szolgálatban és köszönöm ezt Istennek. De az utolsó években, mikor segítettünk, tudtam én is és a feleségem is, hogy egy változás jön, az áthelyezés meg fog történni. Ugye az elején elhagytuk Mississippit és elmentünk Tulsába, de most már tudtuk, hogy valami változás fog jönni, és Isten soha nem mondja el az egész történetet persze, de eleget mutat számodra ahhoz, hogy meg tudd tenni azt az első lépést, és ez hitet igényel. Úgy kell majd viselkedned, mint Ábrahámnak, ki kell lépned, és menned kell. Nem fogod tudni, hogy hova lépsz és mi lesz a vége, és nem fogod tudni, hogy hogyan fog megtörténni.

  Bővebben
  8005
  Kapcsok

  „És monda az Úr Ábrámnak: eredj ki a te földedből, menj el a te rokonságod közül és a te atyádnak házából, arra a földre, amelyet én mutatok neked.” (1Mózes 12.1) Tehát Istennek volt egy helye Ábrahám számára, és ez nem az, ahol Ábrahám akkor tartózkodott. A Zsidó 11-ben olvassuk, hogy hit által ment ki Ábrahám, és indult el arra a földre, amelyet ő örökölt. És elment onnan, nem tudván, hogy hova megy. Hit kell ahhoz, hogy megtaláld a helyedet, hogy eljuss a helyedre a Krisztus Testében és Isten dolgaiban. Azt mondta Isten, hogy menj el, megmutatom neked, hogy hitben kell járnod. Elvitte a feleségét, és még valakit…

  Bővebben
  9219
  Ne tégy úgy, mint aki nem tudja

  Miért nincsenek az emberek a bőség helyén? Sok kereszténytől hallani: hú, hát én próbálom megtalálni Isten akaratát már évek óta, imádkozzatok értem. Ez így nem igaz. Az emberek szeretnék, ha ez így lenne. Ez körülbelül olyan, mint amikor valaki nem képes lefogyni. Az emberek inkább ráfogják, hogy ez valami rejtély. – Nem is ettem semmit ezen a héten, és tíz kilót híztam, mi történt? Nem tudom, senki nem érti. – Például én is egy picit fölszedtem, de bizony tudom, hogyan került föl rám az a pár kiló. Valaki azt mondta: hát nem értem, hogy történt, húsz kilót híztam, 3-4 hónap leforgása alatt, pedig nem eszek semmit szinte. A tested nem tud kitermelni 20 kiló zsírt, csak a puszta levegőből. Valamiből ki kellett termelnie azt a plusz 20 kilót.

  Bővebben
  10344
  Gyermeknevelés
  Cikk címe Találatok
  Gyerekek fegyelmezése
  Hát nem csodálatos szülőnek lenni? Őszintén állíthatom, hogy gyermekeim minden életkorában élveztem az anyaságot, csecsemőkoruktól egyetemista korukig. Négy gyermekem felnevelése során megtanultam egy fontos igazságot: Isten kegyelme elegendő, akárhány évesek is a gyerekeid. Ő mindig megadja a szükséges bölcsességet. A Jakab 1,5 azt mondja: „Ha pedig valakinek közületek nincs bölcsessége, kérjen Istentől, aki mindenkinek készségesen és szemrehányás nélkül ad; és megadatik néki.” Ez egy nagyszerű Ige szülőknek. Nem olyasvalakitől kérünk bölcsességet, aki nem adja meg azt. Isten azt mondja: „Kérj, és én adok, többet, mint várnád.” Az Amplified Bible így mondja: „Kérj az adni akaró Istentől.” Nemrégiben megkérdeztem az Urat, hogyan állunk ma a gyermekneveléssel, és meglepő választ kaptam: „Segíteni szeretnék, de a népem nem hagyja. Bezárják az ajtót a bölcsességem és kegyelmem előtt.” Ezt tesszük, mikor a világhoz fordulunk gyermeknevelési tanácsokért. Ne feledjük, Isten teremtett minket, és a gyermekeinket is. Ismeri őket tetőtől talpig.
  Bővebben
  12033
  Gyereknevelés
   A gyermekek a környezetük terméke. Azt fogják tenni, amit látnak, hogy teszel, annak ellenére, amit mondasz nekik. Úgy értem, hogyha valamit mondasz nekik, de valami mást csinálsz, a cselekedeteidet fogják követni, nem pedig a szavaidat. Például, ha a gyermekeid ordítoznak egymással és te azt mondod nekik, hogy üljenek le és beszéljék meg a dolgokat, nem fognak rád hallgatni, ha folyamatosan azt tapasztalják, hogy te és hitvesed is ordítoztok egymással, nyugodt beszélgetés helyett. Ha mint szülők, úgy oldjátok meg a dolgokat, hogy egyikőtök elviharzik a házból, a másik meg sírva menekül a hálószobába, akkor ugyanilyen módon fogják gyermekeitek is megoldani a konfliktusokat. Sajnos túl sok szülő nevel a "Csináld, ahogyan mondom, de ne úgy, ahogy csinálom." filozófia szerint. Ez a filozófia kevert üzeneteket küld a gyerekeknek.
  Bővebben
  8985
  Gyermekeink védelme
  Minden szülőnek vágya, hogy megóvja a gyermekeit a bajoktól. Minden alkalommal, amikor kiengedjük őket az ajtón az iskolába, vagy amikor látjuk, hogy a kamasz elmegy a barátaival a városba vagy moziba, ez működik bennünk. Milyen gondolatok járnak ilyenkor a fejedben? Mennyire vagy biztos abban, hogy az Úr épségben hazahozza őket? Mint szülőnek célként kellene kitűznöd, hogy kifejleszd magadban ezt a sziklaerős bizonyosságot és ez a cél elérhető. Biztos lehetsz abban, hogy a gyerekeid minden pillanatban védelem alatt állnak!
  Bővebben
  9406
  Gyógyulás
  Cikk címe Találatok
  101 dolog, amit Isten mondott a gyógyulásról

  Honnan tudjuk, Isten akarata-e számunkra a gyógyulás vagy sem? Nincs jelentősége annak, mások mit mondanak erről. Mit mondott Ő a gyógyulásról? Emlékezz arra, hogy Isten nem személyválogató (ApCsel. 10,34.), és Ő soha nem változik (Mal. 3,6.). Tehát, amit Ő tegnap mondott nekik, ma ugyanazt mondja neked is. Isten Igéje azt jelenti, hogy Isten beszél hozzám. Ezek az állítások közvetlenül a Bibliából lettek kivéve, apró vagy semmilyen változtatással. Az igék és a mondatok szerkezete megváltoztott, hogy személy szerint rád vonatkozzanak, és néhány esetben összegezzék a gondolatokat. Többet ezen állítások közül a következő kifejezések vezetnek be: „Ha az én parancsolataimban jártok...”, „Ha hisztek...”, „Ha engedelmeskedtek”, stb. Mit mondott Isten?

  Bővebben
  23710
  Az Ige az alap - Isten akarata a gyógyulás 1. rész

  Keith Moore
  Nagyon fontos, hogy időzzél a Bibliával, a szemedet pihentesd az Igéken. Mi a Bibliát nagyon nagy megbecsülésben tartjuk. Ugyanis az mindennek a szabványa, a Biblia. És nagyon keveset helyezünk a te véleményedre vagy az én véleményemre. És nem is akarjuk a te megtapasztalásaidra építeni az életünket vagy az enyémre vagy a teóriáidra. Hisszük, hogy az egyedüli dolog, ami méltó és biztonságos arra, hogy hihessél benne teljes szívedből, és amire építheted aztán az életedet, az az Ige. Az az Ige! Köszönet Istennek az Igéért! Minden embernek a véleménye fölött kell, hogy uralkodjon az életedben, minden könyv felett, tv-show felett! Bármilyen politikai hovatartozás fölé kell helyezned az Igét.  Minden egyes alkalommal, amikor látsz valamit, hallasz valamit, olvasol valamit, föl kéne tenned magadnak a kérdést: hol az Ige erre? Hol az igevers, hol van ez a Bibliában? És ha nem tudod megtalálni, akkor ki kell kapcsolnod. Vagy le kell tenned.
  Bővebben
  12398
  Az Ige orvosság - Isten akarata a gyógyulás 2. rész
  Keith Moore
  Mi az első ok, amiért biztosak vagyunk a Bibliából abban, hogy Isten akarata, hogy mindenki gyógyult legyen? Az első ok az, hogy Isten Igéje orvosság. Isten Igéje orvosság! Péld.4,20: "Fiam, az én szavaimra figyelmezz, és az én beszédeimre hajtsad füledet" -vagyis az Ő Igéjére. Ne távozzanak el a mik? A szavaim a te szemeidtől és tartsd meg ezeket. Mit? Az Igéket a te szívedben. Az Ő szavait, mert ezek. -miről beszél az Ige? Az Igékről, mert az Ő Igéi életük azoknak, akik megnyerik és egész testüknek egészség. A héber szó szerinti változat azt mondja, hogy orvosság. Egész testük számára orvosság az Ige!
  Bővebben
  12173
  Erős Szellem - Isten akarata a gyógyulás 4. rész
  Keith Moore
  Ha Isten akarata, hogy te erős legyél, körülbelül negyven referenciát láttam az igében, amikor az Úr azt mondta, hogy légy erős! Soha nem láttam azt, hogy az Úr azt mondta volna, hogy légy gyenge! Ha én erős vagyok, ha az én szellemem erős, hogyan lehetne az Isten akarata a számomra, hogy én elvesszek betegség által és gondok által? Mert ha a szellememben erős vagyok, akkor győztes leszek! Látjátok ezt? Biztosak vagyunk abban, hogy Isten akarata mindannyiunk számára, hogy gyógyultak legyünk. Az erős szellem miatt!
  Bővebben
  10163
  Gránátalma, a szupergyümölcs!

  A Bibliában számos helyen találkozunk a gránátalmával, többek között az ígéret földje leírásánál, ahol az áldások, a teljesség mintegy jellemzőjeként szerepel. „Mert az Úr, a te Istened jó földre visz be téged; bővizű patakok, források és mély vizeknek földjére, amelyek a völgyekben és a hegyeken fakadnak. Búza-, árpa-, szőlőtő- füge- és gránátalmatermő földre, faolaj- és méztermő földre. Oly földre, amelyen nem nyomorogva eszed kenyeredet, és ahol semmiben sem szűkölködsz…” (V.Mózes 8,7-9) A modern tudomány csak napjainkban fedezte fel ennek az elsőrendű sejtvédő antioxidánsnak kiváló egészségvédő és betegségmegelőző hatásait. Azóta a gránátalma egyre nagyobb népszerűséget ér el a szív- és érrendszeri betegségek, az érelmeszesedés és a rák megelőzésében, illetve gyógyításában. Sokféle kedvező hatását a benne található nagyszámú polifenolnak (szív egészségét javítja), vitaminoknak, nyomelemeknek és gyógyhatású molekuláknak köszönheti. Kitűnő kálium- és C-vitamin-forrás, flavonoidokat, gyümölcscukrot tartalmaz.

  Bővebben
  51354
  Megnyerni a gyógyulást - Isten akarata a gyógyulás 3. rész

  Keith Moore
  Ha mindössze annyit kellene tenned, hogy kinyitod a bibliád, megkeresed és meggyógyultál, de az Ige nem erről szól! Azt mondja, hogy szerezd meg! Nyerd meg! Az azt jelenti, hogy ha azokban maradsz, ha állandóan az Igén lesz a te szemed, és állandóan azt fogod hallani és arról fogsz szólni, látni fogod, hallani és arról fogsz beszélni, akkor megnyered.
  Bővebben
  8828
  Tudományosan bebizonyítva a bibliai hit gyógyít!

  E témakörben az Egyesült Államokban végeztek egy másfél évtizedes kutatást, amelynek eredményét a Psychology and Health orvosi folyóirat közölte. A hosszú távú heves vitáktól sem mentes kutatással azt kívánták bizonyítani, hogy a bibliai hit, és annak gyakorlása pozitív hatással van az ember szervezetére, egészségére. Az 1992-ben indult vizsgálódás oly széleskörű volt, hogy azt közel százezer önkéntes ember bevonásával végezték.

  Bővebben
  9438
  Házasság
  Cikk címe Találatok
  Aki egy feleséget talál, az kincset talál

  „Megnyerte a jót, aki talált feleséget… – én is áment mondok erre! – …és vett jóakaratot az Úrtól!” (Példabeszédek 18,22) Itt a kérdés, amit föl akarok tenni nektek, és azt akarom, hogy gondolkozzatok el ezen: ha már házas vagy, vagy ha majd össze fogsz házasodni, a te hitvesed az egy ajándék az Úrtól, Istentől? Hadd olvassam el nektek ezt az Igét más fordításból. Az Új Élő fordítás azt mondja: Az a férfi, aki egy feleséget talál, az KINCSET talál és jóakaratot szerez így az Úrtól. Valaki mondja hangosan: „kincset”. Kincset. Igaz-e a Jakab levél alapján, hogy minden jó ajándék, minden jó, és tökéletes ajándék… – honnan jön? – …felülről van! A világosságok Atyjától száll alá! Akiben nincs sötétség, vagy a változás vagy a változásnak egy árnyéka sem.

  Bővebben
  9817
  Az otthon légköre
  Istennek a terve, hogy minden otthon teljes legyen Isten tiszteletével, hogy azok az emberek, akik kívülről bejönnek a te otthonodba, megdöbbenjenek azt látván, hogy ti egymással hogyan bántok. Hogy hogyan beszéltek egymással. Az emberek majd leállítanak, és megkérdezik, hogy: „Úgy bánik veled, mint egy arannyal, mint egy királynővel! Úgy bánik veled a feleséged, mint egy királlyal! Mióta vagytok házasok? Hogyan teszitek ezt? Ez most tényleg igaz, vagy csak megjátsszátok magatokat?” Itt van egy kijelentés, egy szellemi igazság. Ha ez alapján cselekszel, az megengedi Isten Szellemének, hogy benyúljon, lenyúljon az emberek bensőjébe, és megragadja a legbecsesebb, a legistenibb elemeket, amelyeket Isten beléjük helyezett, és azt a felszínre hozza. Segít nekik abban, hogy egy teljesen más emberré váljanak. Segít nekik abban, hogy egy más asszonnyá váljanak. Isten szándéka az volt, hogy mi férjek és a feleségek olyan dolgokat tegyünk, amelyek által a másik felünk, a párunk azzá az emberré váljon, akit Isten lát benne. Isten, a hatalmas Isten, a tiszteletnek az Istene.
  Bővebben
  9101
  Gyógyír a házasságra 1. rész
  Első szeretet
  Az emberek gyakran azt mondják, hogy a kapcsolat már nem olyan, mint volt. Volt egy dal, amelyben azt énekelték, hogy amikor összeházasodtak, olyan lázban égtek, ami erősebb volt az erős paprikánál is. És aztán, miután ez a tűz kialudt, elhagyták egymást, külön utakon mentek tovább. Tehát, régen szenvedélyes és csodálatos volt a dolog. Csodálatos volt a kezdetekben, de a tűz kialudt, most már nem olyan, mint rég. Ezért van az, hogy az emberek házasságról házasságra váltanak, sokszor még a formaságokon sem mennek keresztül. Össze sem házasodnak. Egyik embertől a másikig mennek, mert amint az első lángolás, szenvedély elhalványul, azt mondják: – Mit bajlódjak vele? És máris valaki újnál találják magukat. A probléma az, hogy senki sem tud vadonatúj maradni örökre. Ugye? És nem számít, hogyha a legcsodálatosabb, leggyönyörűbb, legszellemibb, legokosabb, legkifejlettebb partnered is van a világon. Ez azt jelenti, hogy senki másra nem fogsz ránézni, és nem fogsz azon gondolkodni, hogy egy új embert kellene kipróbálni?
  Bővebben
  8338
  Gyógyír a házasságra 2. rész
  Kapcsolat kezdete
  A legtöbbször ez a testtel kezdődik. Amit láttál a testben, eléggé érdekelt téged ahhoz, sőt, annyira vonzott, hogy érdeklődj utána, hogy többet meg akarj tudni róla. A másikról. Ez történt velünk is, velem és Phyllissel. Megláttam őt az órán, és azt gondoltam, beszélnem kell vele. Aztán próbáltam kitalálni, hogyan tudnám ezt összehozni. Végül egy tudomány órán sikerült közel ülnöm hozzá. Aztán meg segítségre volt szükségem egy projekthez. Elég jó jegyeim voltak, de segítségre volt szükségem. Szükséges volt, hogy elmenjek a házukhoz, és beszélgessünk erről. Erről a tudományos feladatról. Aztán a következő héten is kellett beszélnünk róla, még többet. Utána meg másnap.
  Bővebben
  8508
  Gyógyír a házasságra 3. rész
  Álmok, vágyak
  Osszátok meg a legmélyebb vágyaitokat, és álmaitokat egymással. Mindegy, hogy milyen lehetetlennek hangzanak is, nehogy kinevessétek, vagy lekicsinyeljétek, mert nem fog többet veled beszélni ezekről a társad. Mondjátok ki, hogy megosztjuk az álmainkat, a legmélyebb vágyainkat, látásainkat és céljainkat. Ha a társad kezd megnyílni, és beszél neked komoly mindebben, véletlenül sem nevesd ki őt. Nehogy kigúnyoljátok, vagy azt mondjátok, hogy ez nevetséges, erről kéne gondolkodnod inkább. Még ha úgy tűnik is, hogy amiről beszél, az nagyon extrém, és lehetetlen dolog, nagyon komolyan figyeljetek oda, és legyetek nyitottak rá. Van még valami. Osszátok meg a szíveteket, az álmaitokat, a látásotokat a házastársatokkal. De soha, senki mással. Mert ha nem így tesztek, oda vezethet, hogy egy viszony elindul.
  Bővebben
  8477
  Házastárs kereső

  Nagy örömmel tudatjuk veletek, hogy immáron egy „házastárs kereső” rovattal is kibővült az oldal. Sokan vannak, akik keresik az Úrtól való tökéletes társukat. Számukra szeretnénk lehetőséget adni a kapcsolatteremtéshez, egy fényképes hirdetési lehetőséggel. >>> „És monda az Úr Isten: Nem jó az embernek egyedül lenni; szerzek néki segítő társat, hozzá illőt.” (IMózes 2,18) „Sokkal jobban van dolga a kettőnek, hogynem az egynek; mert azoknak jó jutalmuk van az ő munkájukból. Mert ha elesnek is, az egyik felemeli a társát.” (Prédikátor 4,9)

  Bővebben
  24432
  Hogyan mondod

  Ez húsz évvel ezelőtt volt. Akkor elmentem egy autószerelő műhelybe, egy őrültek, bolondok háza volt ott! Az emberek mindenütt voltak, és azok, akik ott dolgoztak, kék uniformisban voltak. Fáradtak voltak, izzadtak, forróság volt, olajosak, és mindenki kiabált velük, az autójukat követelték. Aztán végül találtam egy embert és ránéztem, leolvastam a nevét, s azt mondtam neki: „Mr. Karl, most látom, hogy nagyon elfoglalt vagy…” Amikor azt mondtam ennek az embernek, hogy Mr. Karl, akkor megállt és rám nézett. A szemembe nézett. Tudatosult bennem, hogy lehet, hogy egy jó idő eltelt már, hogy őt így nevezték volna, így szólították volna meg.

  Bővebben
  9155
  Képmutató vagy?

  Keith Moore
  Sokan azt mondják: Ó, már nem úgy szeret engem, ahogy régebben. Nem úgy bánik velem, mint régen. Nem úgy, ahogy kellene. Nem teszi meg ezt nekem, nem teszi meg azt nekem. Phillishez jött egyszer egy asszony, aki nagyon elkeseredett. Házassági évfordulójuk volt, és a férj nem vett neki virágokat. Az asszony mérges lett. Azon gondolkodott, hogy elhagyja őt néhány napra. Beszélt erről Phillissel, és Phillis megkérdezte őt: te mennyi virágot vettél neki? Döbbenten kérdezett vissza, miért kérdezel egyáltalán ilyesmit? Miért van az, hogy az egyik féltől elvárunk valamit, a másiktól pedig nem. Ez nem biblikus. Ez a társadalom.

  Bővebben
  9278
  Ki a példaképed?

  Keith Moore
  Ki a te példád, példaképed az Isten szerinti házasságról? Mi az elképzelésed, mi az ideálod? Kire tekintesz fel? Kihez hasonlítod, kihez méred magad? Mi az a standard, amit felállítottál? Ezek megválaszolásához nagyon sok idézetet fogsz olvasni a házassággal kapcsolatban. Ha azt mondod: "Tudod az anyukám, mindig azt mondta, vagy tudod apa, mindig ezt, meg ezt mondta, ők így hitték, vagy a nagyszüleim mindég ezt mondták." Nos, ezek a dolgok azt fedik fel, hogy te az ő életükre tekintesz, és ezzel az a probléma, hogy nem ismersz sok dolgot. Látsz ugyan dolgokat kívülről, de nem tudod, hogy belül valójában mi zajlik.
  Bővebben
  7954
  Sebezhetőség
  Sokan nem látják annak a fontosságát és jelentőségét, hogy foglalkozzanak a házasságukkal. Az embereknek mindenhol viszonyaik vannak, jobbra és balra. Viszonyuk van a munkahelyükön, viszonyuk van olyanokkal, akikkel ebben a bárban találkoznak, meg abban a bárban. Tudod miért válnak az emberek sebezhetővé ezen a területen? Azért, mert otthon nem úgy bánnak velük, mintha valami különleges személyek lennének. Nem érzik azt, hogy ők értékesek. Nem érzik azt, hogy őket respektálják. Sőt, ennek az ellenkezőjét érzik. Félvállról veszik őket, megvetik őket, ignorálják. Aztán a munkahelyükön valaki olyannak a közelébe kerülnek, aki figyelmet szentel nekik, és előhozza az ő jó dolgaikat. Hogy milyen szép a hajuk, és milyen szép az ő szemük, és milyen okosak, és hogy ilyen jók, meg olyan jók. Bizony ez az érzelmeket előhozza az emberben és kiváltja belőlük ezeket a dolgokat. Ha otthon nem kapod meg ezt a figyelmet, és egy másik helyen valaki ezt a figyelmet odaszenteli neked, akkor sebezhetővé válsz. Senkinek nem kell ezen meglepődnie, de ez az oka annak, amiért ezek a dolgok megtörténnek.
  Bővebben
  8178
  Tiszteld a házasságot, mert Isten is tiszteli azt

  A házasság olyan nagyon fontos dolog, és olyan hatalmas támadásoknak van kitéve manapság. Sokféle, különböző elképzelés, filozófia van. Az emberek azt hiszik, hogy a házasság nem fontos ahhoz, hogy a gyermeket jól fel tudjuk nevelni, de ugyanakkor láthatjuk is a problémákat a gyermekekkel kapcsolatban manapság. A tinédzserek olyan összezavarodottak, és nem tudják, hogy minek kellene egy férfinek, egy embernek lennie. Hogy mi a szerepe egy férjnek, egy nőnek, egy feleségnek. Olyan sok összezavarodottság van, olyan sok krízis, olyan sok bizalmatlanság, labilisság és mindez visszavezethető ehhez a dologhoz. Isten fel tudott volna minket állítani sokféleképpen, de Isten ezt így választotta, hogy teremtett egy embert, egy férfit, és a férfiből teremtett egy asszonyt, és összetette őket. És adott nékik gyerekeket.

  Bővebben
  8396
  Hit
  Cikk címe Találatok
  Élj a hatalommal

  Az első és legfontosabb dolog az, hogy ne félj. Ne félj! És megáll ez a kijelentés. Istennek szüksége van a mi hitünkre ahhoz, hogy az legális jogot adjon neki ahhoz, hogy közbe tudjon lépni az emberek dolgaiban. És mint mi a mennyországnak az állampolgárai és ennek az országnak az állampolgárai legális jogunk és hatalmunk van! Mindkét birodalomban, mindkét királyságban szavunk van. De az egyedüli hang, amelyre Isten képes mozdulni, az a hitnek a hangja.

  Bővebben
  8884
  Helyes és helytelen hit

  A Szent Szellem ajándékainak megnyilvánulásain kívül az egyetlen út, hogy Istentől üdvösséget, Szent Szellem keresztséget, gyógyulást vagy akár választ kapjunk imáinkra, a szívbéli hit. Azt azonban meg kell értenünk, hogy a Szent Szellem ajándékai csak akkor működnek, amikor a Szellem akarja, nem pedig a mi akaratunk vagy kívánságunk szerint. (1Korinthus 12,11) Így tehát, a szívünk hite az egyedüli eszköz arra, hogy elvehessük Istentől az áldásokat. A Jelenések 3,11-ben Jézus megjelent Jánosnak, és a következő üzenetet küldte a kisázsiabeli gyülekezeteknek: „…tartsd meg [erősen] ami nálad van…” Mai szóhasználattal ezt így mondanánk: „Vigyázz arra, amid van”. Az Ige viszont azt mondja: „Tartsd erősen”. Jézus azért mondta ezt, mert Ő ismerte azt a szellemi erőt, ami felkel ellenünk, és azon igyekszik, hogy meglopjon és legyőzzön bennünket.

  Bővebben
  8722
  Legyen Isten szerinti hited!
   "És másnap, mikor Bethániából kimentek, megéhezett. És meglátván messziről egy fügefát, amely leveles volt, odament, ha talán találna valamit rajta: de odaérvén ahhoz, levélnél egyebet semmit sem talált; mert nem volt fügeérésnek ideje. Akkor felelvén Jézus, mondta a fügefának: „Soha örökké ne egyék rólad gyümölcsöt senki!” És hallották az ő tanítványai." (Márk 11,12-14) „Reggel pedig, amikor mellette mentek el, látták, hogy a fügefa gyökerestől kiszáradt. És Péter visszaemlékezvén, mondta néki: Mester, nézd, a fügefa, amelyet megátkoztál, gyökerestől kiszáradt. És Jézus felelvén, mondta nékik: Legyen hitetek Istenben! Mert bizony mondom néktek, ha valaki azt mondja ennek a hegynek: Kelj fel és ugorjál a tengerbe! és szívében nem kételkedik, hanem hiszi, hogy amit mond, megtörténik, meglesz néki, amit mondott. Azért mondom néktek: Amit csak kívántok, amikor imádkoztok higgyétek, hogy megkaptátok, és meglesz az néktek.” (Márk 11, 20-24)
  Bővebben
  10071
  Ne helyezz nyomást másokra, Isten a te forrásod!

  Hadd adjak neked egy olyan tanácsot, a lehető legjobbat, az egész életedre nézve: soha-soha, de soha, semmilyen körülmények között, soha semmiért, semmilyen helyzetben ne sajnáld magadat. Soha nincs egyetlen jogos ok, amiért te magadat sajnálhatnád. Amikor ezt teszed, bűnt követsz el. Igen, mert a Biblia azt mondja a Róma 14,23-ban. Ami pedig nem hitből van, bűn az.” Amikor magadat sajnálod, nem vagy hitben! Mi van, ha rosszat tettek velem, elhagytak, megloptak, elvették a házamat, a hátam mögött kibeszéltek, megmérgezték a kutyámat?

  Bővebben
  18244
  Ne kételkedj!

  Az az ember, aki kételkedik magában, képességeiben, abban, hogy Isten mire is hívta el őt – összességében, megkérdőjelezi saját magát. Különböztessük meg azt, hogy Isten felé kérdezek, és azt, hogy saját magamat megkérdőjelezem. Sokáig azt gondoltam, hogy rossz dolog Istennek kérdést feltenni, pedig nem az. A Biblia inkább azt mondja, kerüljük valaminek a megkérdőjelezését.

  Bővebben
  9237
  Ima
  Cikk címe Találatok
  A nyelvek különböző fajtái

  "Mert aki nyelveken szól, nem embereknek szól, hanem az Istennek; mert senki sem érti, hiszen a Szellem által szól titkokat." (I. Korinthus 14,2) Micsoda áldása ez Istennek! Ez azt jelenti, hogy kódolt nyelv. A világ szeme elől elrejtett nyelv. Amikor te a Szellem késztetésére nyelveken szólsz, akkor Istenhez szólsz. Ez közted és Isten között zajlik. Hatalmas áldásokat takar ez az imádság. Nagyobb kincs, mint gondolod.


                     

  Bővebben
  10555
  Egy katolikus lelkész bizonysága

  Ezzel a csodálatos jelenséggel először a „Teljes evangélium alapján álló üzletemberek” New York-i konferenciáján kerültem kapcsolatba. Kathryn Kuhlman prédikált egy istentiszteleten és imádkozott a betegekért. Addig nem ismertem őt, de kész voltam minden olyan dolgot elfogadni, ami Istentől van, hiszen nála semmi sem lehetetlen. Egy szálloda báltermének hátsó részében helyezkedtem el és csodálkoztam azon, hogy több mint ezer ember volt a teremben és egy hely sem maradt üresen.

  Bővebben
  12687
  Egyek vagytok Krisztussal

  "És azon a napon nem kérdeztek majd engem semmiről. Bizony, bizony mondom néktek, hogy amit csak kérni fogtok az Atyától az én nevemben, megadja néktek. Mostanáig semmit sem kértetek az Atyától az én nevemben: kérjetek és megkapjátok, hogy a ti örömetek teljes legyen." (János 16,23-24) Az Atyához imádkozunk Jézus nevében. Nem Jézushoz, hanem Jézus nevében mondjuk az imánkat az Atyának. Amikor a kéréseidet tárod elő, tudnod kell, hogy ki vagy Krisztusban. Amikor valóban megérted, hogy az Atyához kell imádkoznod Jézus nevében, akkor fogod tudni igazán, hogy ki vagy Krisztusban. Akkor tudni fogod, hogy te vagy az Úr hangja itt a Földön. Az Ő helyében állsz, Őt képviselve.

                     

  Bővebben
  8503
  Nyisd fel a szemüket

  "Ha mégis leplezett a mi Evangéliumunk, azoknak leplezett, akik elvesznek: Akikben e világ istene megvakította a hitetlenek elméit, hogy ne lássák a Krisztus dicsőséges evangéliumának világosságát, aki az Isten képe." (2Korinthus 4,3-4) Mivel Isten senkit nem üdvözít akarata ellenére, van-e értelme annak, hogy olyanokért imádkozzunk, akik tudatosan elutasítják Jézust? Igen. Igen! IGEN! De még mennyire! A legtöbb hitetlen ember, aki szándékosan nem fogadta el Jézust élete Urának, azt gondolja, hogy a saját szabad akaratából hozta ezt a döntést – pedig nem így van.

  Bővebben
  8142
  Röviden a nyelveken szólásról
  Az ima a keresztény élet egyik alapeleme, hiszen az imánkkal adunk felhatalmazást Istennek arra, hogy szerető karját kinyújtva a segítségünkre siethessen. Az imádkozás során az ember Istenhez szól. Az imának két fő típusa van: Elmondhatjuk kérésünket, problémánkat, örömünket az Atyának a saját szavainkkal. (Ján. 16,23-24) Ilyenkor az értelmünk imádkozik, és tudatában vagyunk annak, amit mondunk. A Biblia azt tanítja, hogy az Úr Jézus a közbenjáró ember és Isten között (1Tim. 2,5), és hogy az imáinkat Jézus nevében kell elmondanunk, amiket Ő terjeszt az Atya elé. Az értelemmel mondott imának több fajtája létezik, amelyet itt most nem részletezünk. Szellemben is szólhatunk az Atyához, így imánk közvetlenül az Ő trónja elé kerül, az Úr Jézus közvetítése nélkül.
  Bővebben
  11735
  Isten Igéje
  Cikk címe Találatok
  "...akik Engem megtisztelnek..."

  Ha Isten ad is neked valami értékeset, azt elvesztheted, hogy ha nem tisztelettel tekintesz arra. Észsaú például megvetette az elsőszülöttség jogát, ezért el is vesztette azt. Csak azáltal, hogy nem tisztelte és nem tekintett kellőképpen arra. Túl könnyedén vette az Úr dolgait, kenetét és útjait. A kenetet igen meg kell becsülnünk, nagyra értékelnünk és tisztelnünk kell. ”… mert akik engem tisztelnek, azoknak tisztességet szerzek, akik azonban engem megvetnek, megvettetnek.” (I.Sámuel 2,30) Szeretnéd-e, hogy az Úr tisztelettel illessen? Minden jó, ami történik veled az életben, az ebből a tiszteletből van, az Úr megtisztel téged vele. Amikor egészséges vagy, amikor számláid ki vannak fizetve és még azon felül is bőven van... Ez az egyik módja, ahogy az Úr ezt meg tudja tenni.

                     

  Bővebben
  9949
  A kemény szív

  „Annak okáért, amint a Szent Szellem mondja: Ma, ha az Ő szavát halljátok, meg ne keményítsétek a ti szíveteket,…” (Zsidó 3.7) Isten nem akarja távol tartani tőlünk az akaratát, nem akarja elrejteni. De akkor miért nincsenek sokan a helyükön? Itt láthatod, hogy miért. Megkeményítik a szívüket. Sokan gondolják, hogy nem keményítenék meg soha a szívüket Isten felé. Az igazság az, hogy valószínűleg már te is megtetted, csak nem annak nevezted.

  Bővebben
  11825
  A Szellem vezette élet

  Olyan csodálatos dolgok azok, amelyeket az Úr már kijelentett nekünk és még ki fog jelenteni, a Szellem vezette élettel kapcsolatban. Maga a kifejezés is, telve van kijelentéssel! A Szellem vezette élet. Jézus tett egy nagyon hatalmas kijelentést. Az első évben, amelyet a szolgálatban töltöttem, akkor történt velem, hogy a belsőmben szinte felrobbant, amikor elkezdtem ezen elmélkedni, azokon a dolgokon, amiket Jézus mondott: „Amik a Szellemtől vannak az szellem, és ami testtől van az pedig test.” Hagin testvérnek volt abban az évben egy tíznapos szemináriuma, és akkor hallottam először, hogy szellemi lény vagy, van lelked, és fizikai testben élsz. Ez megváltoztatott mindent.

  Bővebben
  8937
  Élni a szeretetet... nem lehetetlen álom!

  Sokan mondják, hogy ismerik Istent. Mégis hagyják magukat kirabolni abból a kapcsolatból, amit Jézus valójában szeretne velük. Hosszú igerészleteket tudnak idézni, sőt, többen éveket töltöttek bibliaiskolában az Igét tanulmányozva. Tévednek, amikor azt gondolják: Imádkozom, és olvasom az Igét minden nap..., azt hiszem, ez azt jelenti, hogy Jézusban lakozom. Nem értik, hogy mi a lakozás valójában. Bár fontos az olvasás, elmélkedés és Isten Igéjének hallgatása, de ettől önmagában még nem lakozol Jézusban. Ahhoz, hogy igazi „lakozó” legyél, nem csak hallgatnod kell az Igét, hanem meg is kell cselekedned. A lakozás, engedelmesség! Ahogy Jézus mondta:

  Bővebben
  13753
  Húsvéttól Pünkösdig

  Ez a kis tanítás egy átfogó képet nyújt a húsvét és a pünkösd közötti történésekről. Krisztus feltámadására épül a húsvét ünnepe, ami keresztény hitünk és egyben az üdvösségünk megvallásának is az alapja. (Róm. 10,9-10) A feltámadás azt jelenti, hogy Jézus győzedelmeskedett a halál felett!
  Bővebben
  8640
  Kánaán vagy sivatag?

  „…csak az engedetlenek lakoznak sivatag helyen.” (Zsoltárok 68,6) Ez nem hangzik valami jól, ugye? A lázadók, az engedetlenek számára az éhség marad és a gondok. Ez jön az engedetlenek, a lázadók számára. Ők nem laknak az áldott helyen. Isten kihozta az izraelitákat Egyiptomból. Kihozta őket az istentelen helyről, a teljes szegénységből, kihozta őket a pusztaságba, ahol tanultak, próbákon mentek keresztül. Az engedelmességük lett próbára téve. Ez egy olyan hely volt, ahol épp, hogy elegendő volt mindenből. Nem tartoztak senki más birtokába, de ahelyett, hogy bementek volna egyenesen a Kánaán földjére, ehelyett kint maradtak a pusztaságban. Év-év után évtized-évtized után a puszta sivatagban. Már harmincnyolcadik éve eszed a mannát, és nagyon nagy a szárazság idekint. Nem az áldás helyén vagy, ugye?

  Bővebben
  9755
  Lehetségessé tenni a lehetetlent

  Hogy viszonyulsz a lehetetlenhez? Annak, aki nem tette élete urává Jézust, ez a kérdés nagyon különösnek tűnik. A természeti emberek – akik e világ rendszerének törvényei szerint élnek – soha nem gondolkoznak ilyen dolgokról. Az ő elméjükben a lehetetlen az egyszerűen lehetetlen. De ha hívő vagy, tudod, milyen is ezt a kérdést feltenni… nem is csak egyszer, hanem újra, és újra. Tudod, milyen is az, amikor a Szent Szellem szembesít egy kihívással, messze azon túl, amit a képességeiddel valaha is el tudtál volna képzelni, hogy mi módon szállj vele szembe. Lehettek olyan idők, például, amikor az Úrtól ezt hallottad: – Azt akarom, hogy szabad légy az aggodalmaktól –, miközben a számláid messze a jövedelmed felett tornyosultak, és úgy tűnt, soha nem tudod kifizetni azokat. Vagy amikor ezt hallottad Tőle: – Kelj fel, és gyógyulj meg –, annak ellenére, hogy az orvosod azt mondta, már soha nem leszel jobban.

  Bővebben
  9558
  Nincs megalkuvás

  „Kiáltánk azért az Úrhoz, a mi atyáink Istenéhez, és meghallgatta az Úr a mi szónkat, és megtekintette a mi nyomorúságunkat, kínunkat és szomorúságunkat, és kihozott minket az Úr Egyiptomból erős kézzel, kinyújtott karral, nagy rettentéssel jelekkel és csodákkal, És behozott minket e helyre, és adta nékünk ezt a földet, a tejjel és mézzel folyó földet." (V. Mózes 26,7-9) Milyen helyre? Kánaán földjére. Kánaán földje egy áldott hely volt? Egyiptom volt az a hely, amit Isten elrendelt a zsidók számára? Nem. Minek a helye volt Egyiptom? A megkötözöttség helye. Az egy olyan hely volt, ahol ők nem Istent imádták, hanem azt a szemetet imádták, amit az egyiptomiak imádtak akkor. Nagyon sokan a napistent, a vízistent, a folyó istenét imádták, meg ilyen dolgokat. Tehát olyan hely volt, ahol a zsidók nem a szövetségben jártak, nem engedelmeskedtek Istennek, az istentelenség helye volt. Egyiptom az istentelen világnak a képe. A keresztények nem élhetnek istentelen helyen.

  Bővebben
  9905
  Pünkösdi áttekintő

  A pünkösd, a „hetek ünnepe” eredete visszanyúlik a Krisztus előtti időkre. Mózes törvénye a 'savuot' ünnepét a páska (húsvét) utáni 50.-ik napra rendelte. Az egy napos ünnep a búza aratásának a végét jelentette. Ilyenkor az új búzából frissen sütött kenyeret Istennek mutatták be áldozatul. A Szent Szellem kitöltetése – Jézus mennybemenetelét követően – ezen az ünnepen történt az Apostolok cselekedetei könyvének bizonysága szerint. Az első pünkösd jelenti Jézus Krisztus Gyülekezetének, az Egyháznak a kezdetét. Annak a korszaknak a kezdetét, amely e kijelentett ígéret beteljesedése: "Mert ti az élő Istennek temploma vagytok, amint az Isten mondotta: Lakozom bennük és közöttük járok, és leszek nékik Istenük, és ők én népem lesznek." (2Kor. 6,16.) A Krisztus a kereszthalála után harmadnapra feltámadt és negyven napon át megjelent a tanítványoknak. Jézus többször bejelentette eltávozását, és így bátorította őket: "És én kérem az Atyát, és más Vigasztalót ád néktek, [...] Ama Vigasztaló pedig a Szent Szellem,..." (Ján. 14,16; 26.) A Szent Szellem a Szentháromság harmadik tagja, amit a legtöbb magyar fordításban Szent Léleknek olvashatunk. A görög 'pneuma', a latin 'spirit': mindkettő szellemet jelent. Tehát Jézus maga helyett egy segítőt ígért, hogy az Ő felemeltetése után se maradjunk magunkra. Ma a Szent Szellem Isten képviselője a földön, s rajta keresztül tudja természetfeletti erejét kinyilvánítani.
  Bővebben
  7891
  Szavak ereje
  Cikk címe Találatok
  A megvallás hozza meg a birtoklást
  Jézus így szólt a Márk 11,23-24-ben: „Mert bizony mondom néktek, ha valaki azt mondja ennek a hegynek: Kelj fel és ugorjál a tengerbe! és szívében nem kételkedik, hanem hiszi, hogy amit mond, megtörténik, meglesz néki, amit mondott. Azért mondom néktek: Amit csak kívántok, amikor imádkoztok higgyétek, hogy megkaptátok, és meglesz az néktek.” Ez a két kedvenc versem a Bibliából. Azt hiszem azért, mert ez a két vers hozott le a betegágyról, évekkel ezelőtt. A hit Isten Igéjéből táplálkozik. Sok ember csodálkozik, hogy miért nem növekszik hitben. Sokszor azért, mert nem táplálkoznak Isten Igéjéből.
  Bővebben
  13392
  Az áldások és a szavak kapcsolata

  Isten, amikor a zsidó népnek 430 évvel az Ábrahámi áldások után hozza Mózes szolgálata által a törvényt, akkor a törvény átadásakor nagyon tisztán kihangsúlyozza, hogy ha ezeket a parancsolataimat, és rendeléseimet megtartjátok, akkor áldottak lesztek. Isten az áldások Istene, mindig oda akarja adni az áldásait. Ha ezeket nem tartjátok meg, akkor átkok alá kerültök. De, nagyon egyértelműen kihangsúlyozta, hogy ezt a kettőt nem lehet összekeverni. Ezért, amikor Mózesnek megparancsolta, hogy olvassák fel a népnek az áldásokat és az átkokat, két külön hegyet rendelt el erre. Az egyik hegyen fel kellett olvasni az áldásokat, és egy másik hegyet rendelt arra, hogy ott pedig olvassátok el az átkokat. Az volt a célja, hogy össze ne keverjék a kettőt.

  Bővebben
  10945
  Félelem I.

  "Áldom az Urat minden időben, dicsérete mindig ajkamon van!” (Zsoltárok 34,1) Ha áldod, dicséred az Urat, akkor ezzel egy időben nem lehetsz félelemben is. Még az sem számít, hogy ha a dolgok nem klappolnak úgy, ahogy azt szeretnéd. De ha közben folyamatosan, kitartóan dicséred az Urat, akkor ezek a tényezők meg fognak változni. Mert az Ige helyre teszi ezeket az életedben és a Jézus neve megváltoztatja a körülményeidet. "Kerestem az Urat és meghallgatott engem, és minden félelmemből kimentett engem.” (Zsoltárok 34,4) Ha minden félelmedből kimentett, akkor mennyi maradt? Ez azt jelenti, hogy nem maradt semmi, amitől félned kellene.

                     

  Bővebben
  9166
  Félelem II.

  Akik Őreá néznek, azok felvidulnak, és orcájuk meg nem pirul. Ez a szegény kiáltott, és az Úr meghallgatta, és minden bajából kimentette őt. Az Úr angyala tábort jár az Őt félők körül és kiszabadítja őket. Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Áldott az az ember, aki Őbenne bízik. Féljétek az Urat, ti szentjei! Mert akik Őt félik, nincs fogyatkozásuk. Az oroszlánkölykök szűkölködnek, éheznek; de akik az Urat keresik, semmi jót sem nélkülöznek.” (Zsoltárok 34,5-10) Ez az a félelem, amitől nem akarunk soha szabaddá válni, az Istentől való félelem, hogy féljük, tiszteljük az Urat. Mert nincs azoknak szükségük, akik Őbenne bíznak.

                     

  Bővebben
  7990
  Helyes és helytelen gondolkodás

  Kenneth E. Hagin
  "Lévén annakokáért nagy főpapunk, aki áthatolt az egeken: Jézus, az Istennek Fia, ragaszkodjunk hitvallásunkhoz" [megvallásunkhoz]. -Zsidó 4:14 Könnyű kijelenteni: ?Én ezt hiszem. Igen, ez van a szívemben? ? és így pozitív megvallást tenni. Aztán az első, amin rajtakapjuk magunkat, hogy rögvest valami ezzel ellentéteset mondott ki a szánk. Nagyon kell vigyáznunk, hogy a hit szava hagyja el a szánkat.

  Bővebben
  8603
  Helyes és helytelen megvallás
  "Lévén annakokáért nagy főpapunk, aki áthatolt az egeken: Jézus, az Istennek Fia, ragaszkodjunk hitvallásunkhoz [megvallásunkhoz]."  (Zsidó 4:14) Könnyű kijelenteni: „Én ezt hiszem. Igen, ez van a szívemben” – és így pozitív megvallást tenni. Aztán az első, amin rajtakapjuk magunkat, hogy rögvest valami ezzel ellentéteset mondott ki a szánk. Nagyon kell vigyáznunk, hogy a hit szava hagyja el a szánkat. Megdöbbentő, hogy keresztényeknek mekkora hitük van a helytelen, rossz dolgokban! Ha ugyanezt a hitet a helyes dolgokra fordítanák, sikeresek lennének. Tulajdonképpen egyáltalán nem lenne szükségük több hitre, mint amennyi van, ahhoz hogy sikeresek legyenek!
  Bővebben
  9797
  Szeretet
  Cikk címe Találatok
  Ahol a békesség, ott az áldás is jelen van

  Az I. Mózes 12. fejezetében, Isten áldást ad Ábrahámnak. Azért kell ilyen előre visszamenni az Ószövetséghez, mert később az Újszövetségben nagyon sok utalást találunk arra, hogy Ábrahám hitéből valók vagyunk, és hogy Jézus Krisztusban lett a miénk Ábrahám áldása. Ha az ember nem tanulmányozza, hogy mi is ez pontosan és hogyan működött az Ószövetség során ez az Isteni áldás, amit Isten Ábrahámnak adott, akkor nem tudunk kiteljesedni az áldásaiban.

  Bővebben
  11634
  Áldottak az irgalmasok

  "Boldogok (áldottak) az irgalmasok: mert ők irgalmasságot nyernek." (Máté 5,7) Irgalmasnak lenni azt jelenti, hogy jót adunk valakinek, bár nem érdemli meg. Bárki tud olyat adni az embereknek, amit megérdemelnek. Ahhoz, hogy valaki úgy adjon jót másnak, hogy azt nem érdemli meg, Jézussal teljes emberre van szükség.

  A bosszú ezt mondja: "Rosszul bántál velem, ezért én is így fogok viselkedni veled."
  A kegyelem így szól: "Rosszul bántál velem, ezért megbocsátok neked, felépítelek téged, és úgy bánok veled, mintha soha nem sértettél volna meg."

  Bővebben
  14105
  Bűntudat - nincs helye az életedben
  Bűntudat - nincs helye az életedbenMindannyian tettünk vagy mondtunk olyasmit, amivel másoknak ártottunk. Ilyenkor megszólal a lelkiismeretünk, és ha nem kérünk érte gyorsan bocsánatot, előjön az emésztő bűntudat, ami marja a bensőnket. De mondjuk ki, amit a Zsoltárok 39,1-ben találunk: "Mondám: nosza vigyázok útjaimra, hogy ne vétkezzek nyelvemmel, megzabolázom számat." Ha ebben a szellemben élünk, elkerülhetjük a bűntudatot előidéző helyzeteket.
  Bővebben
  10879
  Ügyelj az ajtóra

  Évekkel ezelőtt egy nap, amikor a gyógyító iskolában tanítottam, vége volt az alkalomnak és becsuktuk az irodát. Nagyon hideg volt és sötét volt már. Ahogy mentem kifelé, az ajtónál odajött hozzám egy fiatalasszony gyermekével a karjaiban. Sírva mondta, hogy nem tudott odaérni időben az alkalomra, de a kicsije beteg és imádkoznék-e érte? Mondtam, hogy persze. Ránéztem a picire és láttam, hogy lázas és úgy nézett ki, mint aki végigsírta az éjszakát.

  Bővebben
  8650
  Tanulás
  Cikk címe Találatok
  Pályaválasztás
  Meg kell változtatnunk, hogy hogyan tanítjuk a gyermekeinket. Hallod, ahogy a szülők azt mondják a gyerekeiknek, „ó édesem, te olyan okos vagy, bármit meg tudsz tenni, amit akarsz, azt megtehetsz.  Bármi lehetsz, ami csak lenni szeretnél”, de ez nem így van, ez nem igaz! Igen mondd nekik, hogy okosak, de nem lehetnek bármik, amik csak ők szeretnének. Az nem az ő dolguk, hogy ők maguk döntsék el, mik akarnak lenni. Hanem az ő dolguk az, hogy ők rájöjjenek arra, felfedezzék azt, amit már Isten elrendelt a számukra, hogy ők legyenek, mielőtt még megszülettek volna. Csak így tudnak teljesen áldottak lenni és így tudnak megelégedettek lenni.
  Bővebben
  8298
  Üdvösség
  Cikk címe Találatok
  Gyere ki, nyitva az ajtó!
  Ha bűneink nem töröltettek volna el teljesen, akkor nem lehetnénk új teremtések. Isten igazságossága megkövetelte a bűn jogos büntetését, a kegyeleme viszont ezt nem rajtad töltötte be (vitte véghez). Minden fennálló tartozásunk kiegyenlíttetett a megváltás hatalmas művében. Képzeld el, hogy a még újjá nem született ember bent ül egy börtönben. Nem a vétkei miatt, hisz azokat Isten "lerendezte" a megváltásban, Krisztusban.
  Bővebben
  14509
  Mi történt a kereszten? 1. rész
   Jézus áldozata
  A húsvét a legnagyobb keresztény ünnep. Legalábbis annak kellene lennie, mert Isten megváltási terve ekkor valósult meg. De ehhez mélyebben meg kellene érteni azt, ami a kereszten, és azt követő három napon történt. A golgotai események fizikai oldalát többnyire ismerik az emberek, ezért most inkább a szellemi történésekben mélyedjünk el. A szellemi dolgok megértése hatalmas áldást hoz az életünk minden területére. Az Úr Jézusról készült filmek is csak a látható eseményeket adják vissza. Jézus haláláért nem okolható egy ember sem. A keresztre feszítésnek meg kellett lennie, mert Isten akarata volt ezáltal az ember megváltása.
  Bővebben
  9931
  Mi történt a kereszten? 2. rész
  Az örök váltság
  Sok kijelentés csak elmélet lenne, ha ószövetségi előképek nem támasztanák alá ezeket. 3Mózes 6. fejezete a bűnért való áldozattal foglalkozik. A 30. versből megtudhatjuk, hogy a bűnért való áldozat "az meg nem ehető, tűzzel égettessék meg." Jézus volt a bűnért való áldozat. A prófétai szavak Jézusra utalnak: "kiszabadítottál engem a mélységes pokolból." (Zsolt. 86,13.) Figyelj Jézus szavaira: "azonképpen az embernek Fia is három nap és három éjjel lesz a föld gyomrában." (Mát. 12,40.) Nem a sírban, hanem a föld középpontjában, ahol a pokol van. A föld gyomra egy igen szörnyű hely, ott izzó magma van, ami a vulkánok kitörésekor a felszínre is tör.
  Bővebben
  9063
  Újjászületés - Beleszületni Isten családjába

  Kenneth E. Hagin
  Nem az a fontos, hogy melyik gyülekezetbe tartozol, hanem az, hogy melyik családba. Jézus azt tanította, hogy az embernek újjá kell születnie. A következő állítások Jézus szájából származnak: "...Ha valaki újonnan nem születik, nem láthatja az Isten országát." (Ján. 3,3) Az ÚJJÁSZÜLETÉS elengedhetetlen ahhoz, hogy ÜDVÖZÜLJ. Az újjászületés által kerülsz igaz kapcsolatba Istennel. Az újjászületés szükséges, mielőtt a Biblia áldásaiból akár egyet is igényelhetnél.

  Bővebben
  10016
  Powered by SectionEx for Joomla!

  Facebook